tirsdag 16. september 2008

Belissimo Italia
Nå er jeg tilbake fra turen til Italia. Jeg har vært i Reggio Emilia på studietur, og avsluttet oppholdet med noen dager ved Gardasjøen.


Været var fantastisk fint.... 28 varme grader og sol.


Jeg badet både i bassenget og i sjøen.....deilig det var nok sommerens siste bad.


Foruten om jobb relaterte ting, fikk jeg anledning til å besøke et marked hvor de solgt brukte saker. Jeg kjøpte en fin gammel flaske som jeg har lett etter lenge.


Det ble med olivenolje, parmaskinke og gode soltørkede tomater hjem i kofferten.


Italia er fantastisk med alle sine dufter, gamle kulturer, kunst og folkeliv. Jeg har besøkt både Roma og sør Italia før, men møte med nord Italia var helt forskjellig fra området ved middelhavet. Jeg opplevde at det var mindre turister i nord, og at folk er roligere og vennlige. Maten er også forskjellig, i nord er det mere bondekost med mye kjøtt, fløte og parmesanost, jeg savnet sjømaten og deilige frukter.


8 kommentarer:

Karna sa...

Jeg vil også ha en studiereise til Italia...sukk...her er det ikke snakk om noe slikt kan jeg love deg, her besøker vi fabrikken til Volvo i Sverige, og fabrikken som lager knuseverk i Finland...Flotte steder, men jeg kunne nå godt tenkt meg å fått en tur til Italia jeg da!

Jeg er på jakt etter gamle seil, skal ha til dekor på veggene i et bygg som vi har, tar imot tips med STOR TAKK hvis du har noen!!!!!

Tror det hadde blitt knall stilig med sengegavl av gammelt seil, hvis ikke det blir litt stivt??

Mitt hvite hus sa...

Velkommen hjem=)

Høres (ser ut) som du har hatt en herlig ferie. Bildene er nydelige. Det er deilig å ta en tur på høsten !

Ønsker deg en fin dag0) klem

Viola sa...

Hejsan vilken underbar upplevelse, har jobbat med reggio emiliapedagogiken sedan den kom på 80-talet, den passar mig perfekt! Italien är ett helt underbart land att besöka, längtar alltid dit, ha en bra dag, klem VIOLA

Viola sa...

Hejsan, när den här pedagogiken kom på 80-talet var jag chef för en förskola och vi var med i ett projekt kring denna pedagogik och skulle visa andra hur man kunde jobba med denna pedagogik. För 15 år läste jag vidare till svensk, so, bild-lärare. Jobbar nu som bild och projektledare med att få in det tematiska arbete i skolan och försöka pfå lärarna att arbeta med alla sinnen genom ett tematiskt arbetssätt. Hoppas du fick reda på lite mera, har bara en halvtid, resten arbetar jag med min nätbutik, ha en bra kväll, kram VIOLA

elisabeth sa...

Aj, aj så deilige det så ut!!!! tror jeg må sette Italia over listen som ønske reisemål:))

Anniche ♥ Annas Rom sa...

Hei Ellen

Så hyggelig å høre fra deg !
Velkommen hemmat ",
Italia er såååååå vakkert - har fakstisk vært der noen ganger med min forrige jobb. Og dengang reiste vi til Gardasjøen ( messer)

Nyyyyydelige bilser og jeg får så lyst å reise med engang :)

Nå kommer det nok snart noe i postkassen din ;O) TTT-.....>

KLEM A

Den gamle stil-de svunne tider...VINTAGE sa...

Oi, det så deilig ut å være i Italia.Heldiggris...
Du tar virkleig fine bilder !

mali-mo sa...

For noen herlige bilder!!! Så levende! Fargene, stemningene...mmmm. Kan nesten kjenne luktene og føle "livet". Sukk. Så ut som en deilig tur!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin