tirsdag 30. mars 2010

Sjarmerende gjenbruk....

Som en av forfatterene av boken Sjarmerende Gjenbruk er jeg  glad og stolt over den strålende mottakelsen boken har fått. Den er trykket i flere opplag her i Norge, og den er oversatt til både tysk og finsk. Det er  hyggelig at så mange av dere, som meg er opptatt av vakre broderier, gammelt sølvbestikk og nostalgisk porselen.
For meg er gjenbruk blitt en livsstil, og jeg ser alltid etter nye måter å gi tingene en annen funksjon enn den som opprinnelig var ment.
For alle dere som har kost dere og blitt inspirert av boken kan jeg røpe at jeg i disse dager har levert manuset til oppfølgeren som kommer i Oktober.

søndag 28. mars 2010

Sjarmerende gjenbrukspåske.....



En sjarmerende gjenbruksdekorasjon med blomster i kopper og egg i eggeglass. Påskeliljer i en liten kaffekjele er like fin ute som inne, og stemorsblomstene passer akkurat oppi koppen.

torsdag 25. mars 2010

Inspirasjonskveld hos Lisa...


Jeg og  to av mine gode venninner var i går kveld på en herlig inspirasjonskveld hos Lisa Haviken. Hun har  har butikken Det lille ekstra i Engelsviken. Jeg kan absolutt anbefale en tur dit. Lisa er blomsterdekoratør og hun vist oss hvordan man kan lage påskestemning med enkle midler.
 Jeg hadde med meg noen gamle sølvpokaler og russiske malte egg som jeg ønsket å gjøre noe morsomt med. Lisa foreslo løker i pokalene, noe jeg synes er en fin gjenbrukside. Hun viste oss også hvordan vi kunne lage fuglereder.....det så enklere ut enn det var, men alle fikk sitt rede og vi var veldig fornøyde med resultatet.


Da jeg kom hjem la jeg redet mitt i ett sølvstettefat og oppi la jeg noen av de store håndmalte russiske eggene som var igjen hjemme.
Et rustent fat ble også dekorert med mose, perleblomster og egg....det skal  stå på bordet  ved inngangen, når jeg har fått ryddet opp i hagen etter all snøen. Nå har våren kommet hit til østlandet og tilværelsen ser mye lysere ut.

torsdag 11. mars 2010

Påske egg

Utblåste egg er fine slik de er , man trenger ikke alltid å male dem. Jeg har satt tørkede roser i hullet som blir når egget er utblåst, og litt reinlav i bunnen av eggeglasset er fint.
Egg og påske hører sammen, jeg er så heldig å ha en krydderoppsats som jeg bruker til egg, når det er påske. Det er plass til eggene der glasskrukkene skal være og jeg har alltid saltet for hånden.

Helleborius minner meg om hvitveis, og de er så vakre i eggene. Er ringene til krydderoppsatsen for vide til egg, gjør jeg som her setter eggene i små sandkakeformer.

tirsdag 9. mars 2010

Nå er det på tide å ta frem pelargoniene ...

Her har det vært en litt lengre bloggtørke enn jeg har ønsket meg. Jeg synes denne vinteren har tatt på kreftene, og nå håper jeg å våkne til liv sammen med vårblomstene.
Jeg klippet ned, og satt pelargoniene mine fram i lyset......bare det hjelper på humøret.
Nå bare venter jeg på at de skal bli så lubene som  i fjor sommer...


Gjenbruk.... og bruk av herlige lampeskjermer...disse bildene har jeg tatt på livstilsmessen  på Ledreborg slott, hfr@ledreborgslot.dk
Ledreborg slott ligger ved Roskilde og er i slutten av mai.....jeg anbefaler en tur ditt.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin