søndag 29. november 2009

1.Advent.......

Jeg begynner adventskalenderbloggen i dag 1.advent. Min adventskrans i år er av det tradisjonelle slaget . Jeg har bundet grønt bar og lerkegrener rundt en stor halmkrans, pyntet med lillabånd og lilla lys....Den kan henge i taket eller settes rett på bordet.
Jeg ønsker dere alle en hyggelig 1.advent og oppfordrer til samvær med gode venner, mye julekos, og å stresse ned i ukene som kommer.
Klem....Ellen

fredag 27. november 2009

Hjem til adventstiden....

Terracina var deilig med sol, varme, god mat og god drikke. Gyldendals leilighet i den gamle bydelen var en drøm, hvor vi nøt frokost i solen på takterassen hver dag.
Julepynt i Italia var derimot noe for seg selv....det var mye glam, glitter og kunstig snø.
Mitt håp om å finne den fineste julekrybben ble ikke innfridd, da alle krybbene var laget i et slags plaststoff
.

Utvalget av frukt og grønnsaker på markedet var stort, og vi frotset i solmodene tomater, auberginer og paprika. Området er også kjent for å lage den beste mozarello osten...nam nam
På markedet solgte de alt fra klær til fisk. Bacalao fra Norge var veldig populært, og denne butten hvor fisken er lagt så sirlig nedi er et kunststykke i seg selv. Italienere er virkelig flinke til å presentere maten på en estetisk og delikat måte.
Herlige valnøtter ble med hjem i kofferten .........de er så fine å se på at de blir brukt som julepynt før vi spiser dem i januar.
NB Husk Adventskalenderbloggen
første dag blir på Søndag1.advent
Velkommen for en titt!!!

søndag 15. november 2009

Italia....sent i november

I morgen reiser jeg til Italia , jeg er så heldig å få låne Gyldendal forlags nydelige leilighet i Terracina, Italia.
Jeg gleder meg til å lade batteriene med sol, varme, deilig mat og god vin.
Det blir også spennende å se hvordan italienerne forbereder julen....jeg regner å finne vakre julekrybber, madonnaer og nydelige julekuler.
Det blir nok med litt god olivenolje, Biscotti og Panetone hjem i kofferten tenker jeg.
Klem...Ellen

onsdag 11. november 2009

Oppfølger til boken SJARMERENDE GJENBRUK....

Juleforberedelsene er i gang og mange bloggere viser kreative og fine måter å pynte til jul på. Noen lager til og med rene juleblogger.
For alle dere som har blitt inspirert og kost dere med boken Sjarmerende Gjenbruk kan jeg røpe at det kommer en oppfølger.......mere kan jeg desverre ikke si foreløpig.
Klem....Ellen

onsdag 4. november 2009

Pressevisning for Plantasjen.....


I denne uken fikk jeg den hyggelige beskjeden at jeg hadde vunnet Plantasjens bloggkonkurranse, hvor tema var å pynte til jul med friske blomster.
Når jeg tenker på juleforberedelser er det gjenbruk som står i fokus, og jeg bruker roser og furugrener sammen med ting jeg har fra før.

For meg starter juleforberedelsene i slutten av november, og da begynner jeg alltid med å pynte ute.

Selv om jeg er veldig "julete" liker jeg ikke å starte juleforberedelser for tidlig............rim,snø og mørket er for meg en viktig stemningskaper i julen.Nå begynner det å bli rimfrost ute, og når det mørkner om ettermiddagen er det så hyggelig å tenne lys både ute og inne.

Jeg har julepyntet en "koppelysekrone" med roser, adventslys, prismer og Eføy.........dere som har boken Sjarmerende Gjenbruk kjenner nok igjen rosekopplysekronen.
En gammel vekt fylt med kongler, roser og furugrener er hyggelig utenfor huset.Fire lysholdere med lys kan tennes etterhvert på søndager i advent.

Roser holder seg godt ute i kulden når de er avskårne....det er bare å lage kranser, oppsatser og pynte ute.......
Julerosen er en av mine absolutte favoritter til jul...den har så vidt begynt å komme i butikken. Juleroser og brune gamle krukker er så vakkert sammen.
Plantasjens pressevisning og et gavekort var en fin premie. Der traff jeg flere kjente stylister og fotografer, og bloggen min er omtalt på http://www.dinside.no/
Det var hyggelig å vinne bloggkonkurransen til Plantasjen, og for meg var dette en koselig oppmuntring i en litt regntung novemberdag.
Jeg ønsker alle rause og positive bloggvenninner en god uke!!Klem...Ellen

søndag 1. november 2009

Koselige lys i høstmørket....

Nå som høsten snart er på hell og går over til vinter, har det vært hyggelig å bruke helgen til å sanke nøtter, kongler og blader til å dekorer lys med. Jeg har pyntet lyset med eikeblader som er bundet fast med grovt tau. Pass på å ta bladene og nøttene vekk når lyset brenner nedover.Lysmansjetter eller serviettringer kan lages av nøtter og kongler som er trædd på en ståltråd og laget til en liten ring.


Jeg har fyllt en gammel eplekasse med lys og eikeblader...like fin inne som ved inngangsdøren ute.
God uke til dere alle!!!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin