tirsdag 29. september 2009

Eikekrans med nøtter..........

Lag en krans av eikeblader og nøtter....like fin ute som inne.

Eikeblader er bundet rundt en gammel og slitt kurv.....bladene er festet til kurven med vikletråd.
Eiketre og eikenøtter er et sikkert høsttegn, og jeg har kost meg nå i varme dager med å laget en eikekrans til utgangsdøren.
Eikebladene er bundet rundt en halmkrans med vikletråd.

Nå som sola skinner her på østlandet er det hyggelig å sette seg ut med stikketøyet og en kopp te.

Puten som jeg har i ryggen er sydd av en brodert klokkestreng, en duk og andre vintage stoffer.
Oppskriften finnes i boken Sjarmerende Gjenbruk.

Lykke til!!!

fredag 25. september 2009

Plukk inn Hortensiaen nå....

Vi som er så heldige å ha Hortensia i hagen må plukke inn nå. Den er nydelig å ha i vaser, potter og å lage kranser av. Når jeg lager Hortensiakrans har jeg først en ring av ståltråd som jeg surrer med blomstertape. Deretter legger jeg små buketter med Hortensia inntil ringen og fester buketten til ringen med blomstertape. Dette gjør jeg rundt hele kransen.
Hortensiakranser holder seg fint når den er tørket....
Lykke til!!

torsdag 17. september 2009

Morsomt med bokstaver.....

Jeg har vært så heldig å få gamle sjablonger med mine egene initialer......E.D. De har jeg overført på gamle kjøkkenhåndkler.Et godt tips er å bruke tekstiltusj hvis du synes det er vanskelig å få til et fint resultat med tekstilmaling. Bare legg sjablongen der du ønsker bokstaven, og tegn med tekstiltusj fra ytterkanten av sjablongen og innover.......Lykke til!!


En koselig liten interiørbok fra Cath Kidston å anbefale.....prøv Capris.no

Jeg har fått et nydelig hjemmelaget kort av Lisa som har Butikken "Det lille ekstra"på Haviken gård i Engelsviken, hun har også bloggen
http://havikengard.blogspot.com/Kortet ligger på mitt favoritt stettefat som ofte står ute for å få fin slitt patina. Jeg har vært så heldig å få gamle sink bokstaver og tall fra et nedlagt skipsverft i nærheten. Det er fint å bruke bokstaver, lys, blomster og gamle kort til å lage små tablåer rundt om i huset.
Nå nærmer helgen seg og jeg har vasket huset med deilig såpe fra Duranc, tatt inn friske blomser og i morgen skal jeg overaske familien med å bake deilige grove brød inspirert av Camilla Plum.........God helg alle sammen!!!


mandag 14. september 2009

Hagens siste roser......


"Rosor i ett sprucket krus
ãr ãndå alltid rosor"
Gustav Frøding
Jeg har plukket inn sommerens siste roser og laget et stilleben med gamle medisinflasker og rustene sandkakeformer. Rosen som jeg har tatt inn er en gammel historisk rose, tette med kronblader og deilig roseduft. Det er så vemodig å tenke på at sommeren er over for denne gang...........
Nå står høsten for døren med en god kopp te , sitte under pleddet med en god bok i fanget......det er også noe å glede seg over.
Tusen takk for alle koselige kommentarer og god uke til dere alle.
Klem........Ellen

tirsdag 8. september 2009

Deler av en kakkelovnen???

Jeg har vært så heldig å få deler av en gammel kakkelovn, de er så fine å bruke som dekorasjon sammen med gammel hvit fajanse. forskjellige nyanser av hvitt er så vakkert å hvile øynene på.
Rustikke potter med slitt patina blir fint sammen med hvite kakkler.....


Krakkelerte krukker med dronning Ingrid pelargonier........en av mine favoritter.

fredag 4. september 2009

Sjarmerende porselen....blått til lyst.



Jeg har samlet på blått porselen i flere år og synes det er så fint å blande forskjellige mønster.....blått og hvitt passer jo alltid så godt sammen.


Nydelig gammel sausenebb med fat til......jeg liker så godt den blå/grønne fargen på serviset.

I sommer hadde jeg besøk fra vestlandet nærmere bestemt http://josefinesquilts.blogspot.com/og hun hadde med seg dette fine tallerkenstativet til meg. Det er i metall med en nydelig grå patina....Nå kan jeg vise fram alle de gamle vakre blå og hvite tallerkenene mine....

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin