fredag 31. juli 2009

Søte jenter i jernsengen...


Etter flere dager med regn og torden er det på tide å ta fram noen hyggelige bilder fra forrige sommer. Om sommeren tar jeg ut i hagen en gammel jernseng som står under eiketreet på hytta. Der er det deilig å ta middagsluren og små prinsesser på besøk liker å dele sine hemligheter der.


En gammel blondegardin holder fluer borte, og mange puter er et" must" i sengen.

Herlig med sommerferie, og jentene er like gode til å dele godterier som dagdrømmer...
Når små nieser besøker meg på mitt "jordbærsted" har jeg sydd nye kjoler til dem. Disse er laget i lette bomullstoffer og har et personlig preg med blonder og små heklebrikker som er sydd på.Mønsteret er såå enkelt....du syr kjolen på under en time.

søndag 26. juli 2009

Roser og gjenbruk.....

Jeg har plukket roseknupper og festet de til et metallhjerte........de dufter godt og er vakre og se på, og det fineste av alt de holder seg like fine fram til neste sommer.

Kiresbærlikør i mormors nydelige likørglass, kaffe i rosekopp, og det hele står på mitt nyeste loppefunn, et vakkert rosebrett.
Radioen spiller "Om lidt er kaffen klar".......God Søndag til dere alle!!

søndag 19. juli 2009

Utekjøkken



Sommeren er her og jeg har tatt i bruk utekjøkkenet mitt. Jeg liker så godt å lage salat, forbrede grillmaten eller ta oppvasken ute. Det er lett å invitere gjestene til å ta del i matlagingen når den foregår i det fri.





Pikniker med lunchbokser og kaffekanne hører sommeren til, jeg elsker gamle bokser og termoser som minner meg om barndommen på 60-tallet. Deilige smørbrød, varm kaffe, reiseradioen som summer i bakgrunnen......kan det bli bedre???



En god ide for oppbevaring, er å skru fast norgesglass i hyllen, skal man ha telys i glasset må det borres et hull i hyllen slik at den ikke tar fyr.
Gammelt sjarmerende oppvaskstativ fant jeg i hos Fil de fer i København i vinter...


Sommeren er min årstid med hyggelig samvær med familie og gode venner, deilig mat,god vin og strålende vær. Jeg nyter hyttelivet i vår lille "koloni havehytte" fra 50-tallet.
Alt er litt enklere og det er bare å slappe av og ta livet som det kommer.
Jeg ønsker alle gode bloggvenner en fortsatt god sommer....

torsdag 16. juli 2009

Loppefunn og bloggbesøk....

Blondehjerte laget av gamle blonder, brikker, perlemors knapper og prismer......det er bare å lete blandt farmors gamle blonder, duker og knappeeske å sette i gang...........
På marked i Gamlebyen og loppemarked i Sverige kan man finne mye vakkert porselen, gamle blonder og broderier. Jeg har vært en tur og kom over et gammelt nydelige sausenebb med mange krakileringer og mye slitt sjarme. Den er fin til å oppbevare prismer og perlemors knapper i.
Jeg har hatt såå hyggelig besøk av http://josefinesquilts.blogspot.com/ , vi har tidligere møttes i Danmark på Villa Snekkersten,og nå har hun og mannen vært her på besøk hos oss. Det er rart når en møter andre bloggere .......det er akkurat som om vi er gamle kjente.
Det er alltid hyggelig å treffe noen som har samme genuine interesse for interiør og gamle ting som en selv.
Vi besøkte markeder, loppis og bruktbutikker mens Josefine var her, sommeren er jo tiden for å dra på skattejakt, for alle oss som liker vakre gamle ting.

mandag 6. juli 2009

Sjarmerende Gjenbruk??

Etter herlige dager med seiling, bading, hvitvin og ferske reker i Hvalers deilige skjærgård , har jeg vært i Sverige på torpbesøk hos gode venner. Det er jo dette sommeren skal brukes til..... hente nye krefter, besøke venner og fylles med sol og D-vitaminer.

På vei til Annes sjarmerende torp passerte vi en "skrotnisse" som virkelig har realisert tanken om gjenbruk.
Han driver egentlig med å restaurere gamle ovner, men i sommerhalvåret ser det ut som blomster og gjenbruk er hovedinteressen.

Hva med å lage fuglebur av en gammel lampeskjerm og et lokk i sink???





Gamle hageredskaper og moderne stoler i en herlig blanding.




Dette tar vel pusten fra de fleste....dette trodde jeg ikke var mulig....... Blomster plantet rett opp i skuvsengen.....originalt men ikke helt min stil.




En gammel stige er fin til kopperkjeler og kanner....noe for utekjøkkenet??



LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin